Een reisverzekering helpt je bij onverwachte omstandigheden, zoals verlies van bagage of medische hulp. Maar wist je dat je veel zaken ook online regelt met je reisverzekering? In deze blog lees je over de verschillende mogelijkheden die je hebt om jouw reisverzekering online te beheren en zo jouw reis zo comfortabel mogelijk te maken. 

Schade melden

Als je plotseling schade oploopt tijdens de reis, dan wil je dat het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben. Je dient hiervoor snel contact op te nemen met je reisverzekeraar. Gelukkig kan je bij de meeste verzekeraars online een schade melden. Zorg ervoor dat je de nodige informatie en documenten bij de hand hebt, zoals een kopie van de factuur van de kosten de schade of van jouw verloren eigendommen of een medisch rapport. Met deze informatie kan de verzekeraar je snel helpen.

Annulering melden 

Als je een annuleringsverzekering via Univé of andere verzekeraar bij jouw reisverzekering hebt afgesloten, dan kan je ook online een annulering melden. Geef aan waarom je jouw reis moet annuleren en welke kosten je hebt gemaakt. De verzekeraar gaat dan na of de annuleringsvoorwaarden van de verzekering van toepassing zijn en welke kosten in aanmerking komen voor vergoeding.

Je reisverzekering wijzigen

Als je jouw reisplannen moet aanpassen, kan het zo zijn dat je ook je reisverzekering moet aanpassen. Dat doe je heel makkelijk online. Als je bijvoorbeeld je reisduur wil verlengen of als je extra dekking nodig hebt voor duurdere spullen. Log in op het klantenportaal van jouw online reisverzekeraar en bekijk welke wijzigingen mogelijk zijn.

Reisverzekering opzeggen

Als je jouw online reisverzekering niet meer nodig hebt, dan kan je die ook online opzeggen. Dit is handig als je bijvoorbeeld vervroegd terug naar huis komt. Log in op het klantenportaal en geef aan wat de reden is voor jouw opzegging. Hou er wel rekening mee dat sommige verzekeraars een opzegtermijn hebben.

Voorwaarden bekijken 

Tot slot is het goed om de voorwaarden van jouw reisverzekering te bekijken voordat je jouw reis plant. Zo weet je precies waarvoor je wel en niet verzekerd bent en welke kosten er gedekt worden. De voorwaarden vind je ook altijd op de website van je zorgverzekeraar, dus kan je makkelijk online inzien. 

Het beheren van jouw reisverzekering doe je heel simpel online. Of je nu op korte city trip gaat of een lange backpack reis plant, het is altijd handig om te weten hoe je jouw reisverzekering beheert en benut. Zo ga je zonder zorgen op reis.